Hvordan bli kvitt gjeld raskt - Få hjelpen du trenger!

Felles for de fleste som sliter med gjeld er at de ønsker å bli kvitt den. Men hvordan blir du kvitt det på best mulig måte?

Stadig flere nordmenn velger å ta opp forbrukslån for å finansiere oppussing av bad, ferieturer eller generelt ting og tang man trenger eller vil ha. Felles for de fleste som sliter med gjeld er at de ønsker å bli kvitt den.

Men hvordan blir du kvitt gjeld på best mulig måte?

Her får du alt du trenger å vite for å effektivt bli kvitt den med en anerkjent metode.

Få gjelden til å rulle

Snøballmetoden handler om å tenke på gjelden din som snøballer. Den enkleste måten å bygge en stor snøball på er å lage en liten snøball som du stadig bygger større etter hvert som den ruller fremover. På samme måte starter du med det minste lånet først.

Forskning viser at det er mye mer motiverende å gå løs på en større gjeldspost etter at man har bygd selvtillit og betalt ned den første. Metoden er en internasjonal anerkjent strategi for gjeldsnedbetaling som brukes av økonomer, og fungerer for eksempel slik:

Boliglån: 1.500.000 kroner
Kredittkort: 50.000 kroner
Forbrukslån: 30.000 kroner

Her ville man betalt ned forbrukslånet, før man startet på kredittkortgjelden. Dette til tross for at kredittkortgjelden sannsynligvis har høyere effektiv rente enn forbrukslånet. Boliglånet, som vel og merke er noe de fleste har, vil man betale ned på til slutt.

Motivasjon er viktig

Metoden har med andre ord ikke primærfokus på hva som blir billigst i det lange løp, men i større grad hvordan vi mennesker fungerer og hva som motiverer oss. Det viser seg at mennesker motiveres av det som kalles for ”små seire”. Dette er også grunnen til at de som fokuserer på ett lån av gangen nedbetaler gjelden 15% raskere enn de som betaler jevnt på alle. Så selv om snøballmetoden ikke nødvendigvis er det som lønner seg mest sett fra et økonomisk perspektiv, er det denne metoden som viser seg å holde lengst, og som motiverer mest.

Slik gjør du det

  • Lag budsjett over månedlige inntekter og utgifter.
  • Finn ut hvor mye du kan avsette hver måned til å betale ned dyr gjeld.
  • Betal ned ett og ett lån. Start med det minste forbrukslånet/kredittkortet.
  • På denne måten kan du komme deg helt ut av gjeldsproblemet over litt tid.
  • Til slutt sitter du kanskje igjen kun med boliglån, og evt. studielån med lav rente.

Lykke til!

Vi kan hjelpe deg på veien til lavere rente og bedre betingelser