Fikk hjelp til å kvitte seg med privatgjeld

For første gang på flere år kan jeg se svigerfar i øynene, sier en lettet ektemann og småbarnsfar fra Bergen etter at Gjeldfinans hjalp familien med refinansiering.

- En ting er å skylde penger til en rekke ansiktsløse kreditor. Noe helt annet er å skylde flere hundre tusen til den nærmeste familien din, og ikke klare å gjøre opp for deg. Det var tungt, sier Hans Ivar fra Ytrebygda i Bergen.

KAOTISK ØKONOMI, VELLYKKET FASADE

Da oljesmellen traff Vestlandet var det mange som mistet jobben, og pengeproblemer ble plutselig vanlig også i Bergen. Før dette var arbeidsmarkedet i Hordaland sterkt, lønningene høye og livet godt å leve. Men ikke for alle. Ekteparet Marit og Hans Ivar slet med å opprettholde en vellykket fasade i et velstående nabolag samtidig som inkassovarslene strømmet inn. Løsningen ble et lån fra Marits foreldre.

PRIVAT LÅN

- Det var herlig å kunne betale alt vi skyldte, men gleden ble raskt erstattet av en ny bekymring. Hvordan i alle dager skulle vi klare å betale tilbake dette lånet, sier Marit.

- De optimistiske regnestykkene vi la fram da vi spurte foreldrene til Marit om dette lånet viste seg å ikke holde stikk, og måned etter måned måtte vi plukke opp telefonen og fortelle dem at vi dessverre ikke klarte avdraget denne gang. Til slutt lot vi være å ringe, og dette lånet ble en verkebyll i forholdet oss imellom, legger Hans Ivar til.

BANKEN VILLE IKKE HJELPE

Dermed var det en litt uvanlig problemstilling Marit og Hans Ivar la fram for kunderådgiverne i Gjeldfinans. De hadde ikke noe inkassogjeld eller dyre forbrukslån de trengte å bli kvitt, men en privat gjeld på mange hundre tusen til sin nærmeste familie.

- Banken vår var helt uinteressert i å hjelpe, og etter flere direkte henvendelser til andre banker fikk vi det samme svaret. Dette var uprioritert gjeld vi burde sette en strek over, sier begge i kor.

REFINANSIERTE GJELDEN

Hos Gjeldfinans var responsen en annen. Der møtte Marit og Hans Ivar forståelse for ønsket sitt om å innfri det private lånet, og sammen med en kunderådgiver satte de seg ned for å se på mulighetene for en refinansiering.

DE BLE RASKT OPTIMISTER.

- Ved å samle alle lånene våre i ett lån med boligen som sikkerhet fikk vi ikke bare råd til å betale tilbake foreldrene mine. Vi betaler i tillegg mindre hver måned i renter og avdrag enn vi gjorde tidligere, og klarer nå å spare flere tusen kroner i måneden, sier en gledesstrålende Marit.

FIKK TILBAKE VERDIGHETEN

Oppe i all gleden er det én ting som plager både Marit og Hans Ivar.

- Vi skulle selvsagt gått til Gjeldfinans for flere år siden, og ikke til foreldrene mine, sier Marit.

- Da ville vi sluppet disse vonde årene, sier Hans Ivar.

- Men det er historie nå. Vi gjorde det rette til slutt, og har endelig fått tilbake verdigheten vår, avslutter Marit.

Vi kan hjelpe deg på veien til lavere rente og bedre betingelser