Fikk hjelp til å kvitte seg med privatgjeld

For første gang på flere år kan jeg se svigerfar i øynene, sier en lettet ektemann og småbarnsfar fra Bergen etter at Gjeldfinans hjalp familien med refinansiering.

- En ting er å skylde penger til en rekke ansiktsløse kreditor. Noe helt annet er å skylde flere hundre tusen til den nærmeste familien din, og ikke klare å gjøre opp for deg. Det var tungt, sier Hans Ivar fra Ytrebygda i Bergen.

KAOTISK ØKONOMI, VELLYKKET FASADE

Da oljesmellen traff Vestlandet var det mange som mistet jobben, og pengeproblemer ble plutselig vanlig også i Bergen. Før dette var arbeidsmarkedet i Hordaland sterkt, lønningene høye og livet godt å leve. Men ikke for alle. Ekteparet Marit og Hans Ivar slet med å opprettholde en vellykket fasade i et velstående nabolag samtidig som inkassovarslene strømmet inn. Løsningen ble et lån fra Marits foreldre.

PRIVAT LÅN

- Det var herlig å kunne betale alt vi skyldte, men gleden ble raskt erstattet av en ny bekymring. Hvordan i alle dager skulle vi klare å betale tilbake dette lånet, sier Marit.

- De optimistiske regnestykkene vi la fram da vi spurte foreldrene til Marit om dette lånet viste seg å ikke holde stikk, og måned etter måned måtte vi plukke opp telefonen og fortelle dem at vi dessverre ikke klarte avdraget denne gang. Til slutt lot vi være å ringe, og dette lånet ble en verkebyll i forholdet oss imellom, legger Hans Ivar til.

BANKEN VILLE IKKE HJELPE

Dermed var det en litt uvanlig problemstilling Marit og Hans Ivar la fram for kunderådgiverne i Gjeldfinans. De hadde ikke noe inkassogjeld eller dyre forbrukslån de trengte å bli kvitt, men en privat gjeld på mange hundre tusen til sin nærmeste familie.

- Banken vår var helt uinteressert i å hjelpe, og etter flere direkte henvendelser til andre banker fikk vi det samme svaret. Dette var uprioritert gjeld vi burde sette en strek over, sier begge i kor.

REFINANSIERTE GJELDEN

Hos Gjeldfinans var responsen en annen. Der møtte Marit og Hans Ivar forståelse for ønsket sitt om å innfri det private lånet, og sammen med en kunderådgiver satte de seg ned for å se på mulighetene for en refinansiering.

DE BLE RASKT OPTIMISTER.

- Ved å samle alle lånene våre i ett lån med boligen som sikkerhet fikk vi ikke bare råd til å betale tilbake foreldrene mine. Vi betaler i tillegg mindre hver måned i renter og avdrag enn vi gjorde tidligere, og klarer nå å spare flere tusen kroner i måneden, sier en gledesstrålende Marit.

FIKK TILBAKE VERDIGHETEN

Oppe i all gleden er det én ting som plager både Marit og Hans Ivar.

- Vi skulle selvsagt gått til Gjeldfinans for flere år siden, og ikke til foreldrene mine, sier Marit.

- Da ville vi sluppet disse vonde årene, sier Hans Ivar.

- Men det er historie nå. Vi gjorde det rette til slutt, og har endelig fått tilbake verdigheten vår, avslutter Marit.

Det er ingen kostnad med å få prøvd din sak hos oss. Renten er helt avgjørende for hvor lurt dette er. Vi tilbyr 3.95% rente dersom du kan stille sikkerhet i bolig eller fritidseiendom.