Hytten reddet huset

Da foreldrene stilte hytten som tilleggssikkerhet fikk Anne Lise og Bjørn ordnet opp i gjeldsmarerittet.

– Det er helt utrolig at regningsbunken på 30.000 kroner i måneden er redusert til kun 8.000, sier en lykkelig familiefar fra Sandviken i Bergen.

Han forteller at situasjonen i familien var svært vanskelig før Gjeldfinans fant en vei ut av uføret for dem.

Åtte avslag på tre uker

– Vi betalte mer enn 30.000 kroner i måneden i regninger, og klarte likevel ikke å holde tritt. Alt var kaos, og Anne Lise var langtids-sykmeldt. Inkassosakene strømmet på, og da kemneren truet med tvangssalg for å få dekket inn restskatten var vi nødt til å foreta oss noe, forteller Bjørn.

Først tok han runden til en rekke banker. Det gikk ikke bra. I løpet av tre uker fikk han åtte blanke avslag. Deretter ringte han Gjeldfinans.

– Gjeldfinans var imøtekommende og skisserte to løsninger, enten måtte vi selge huset, eller fremskaffe tilleggssikkerhet, sier han.

Den vanskelige samtalen

Med tre barn på fire, seks og ni år var det utenkelig å selge huset. Dermed måtte de finne tilleggssikkerhet, siden den samlede gjelden var høyere enn verdien på huset.

– Jeg tok mot til meg, kjøpte roser til min mor og dro på besøk til foreldrene mine. Der la jeg alle kortene på bordet. Det var en vanskelig samtale, men samtidig var det godt å kunne dele problemene våre med noen som kunne hjelpe, forteller Bjørn.

Tvangssalget stanset

Han fikk hjelpen de behøvde. Foreldrene stilte hytten sin som tilleggssikkerhet for ekteparet, og dermed kunne Gjeldfinans hjelpe dem.

Tvangssalget ble stanset, og etter en tid ble det lagt fram et lånetilbud i en vanlig bank hvor all gjelden ble refinansiert. Nå betaler Anne Lise og Bjørn 8.000 kroner i måneden for et lån over 30 år med 2,5 prosent rente.

– Resten har vært en fin opplevelse. Vi har prutet ned gjelden vår med mer enn 100.000 kroner, lønnstrekkene er avsluttet, og da det kom gjenpartsbrev i posten om at vi var kredittverdige igjen følte vi at det var 17. mai, julaften og bursdag på samme tid, sier ekteparet, som er strålende fornøyd med mottagelsen de fikk hos Gjeldfinans.

– Vi ble behandlet med verdighet og respekt, og de fant en vei ut av uføret for oss. Nå er vi en lykkelig familie på fem, og snart er vi seks, stråler Anne Lise og Bjørn.

Trenger du hjelp med et økonomisk problem og har hus og inntekt? Vi starter der andre gir opp.

Vi kan hjelpe deg på veien til lavere rente og bedre betingelser