Fikk lavere rente - sparer 15.277 i måneden

- Gjeldfinans har vært en befrielse for oss, konstaterer Anita og Kenneth Kråkstad. Ekteparet sparer 5,5 millioner i renter de neste 30 årene, tilsvarende 15.277 kroner måneden.

Ekteparet forlater nå en av de store norske gjeldsbankene, og kan samtidig si farvel til renter på henholdsvis 8% og 13,1%. Forskjellen i rente skyldes at et lån på 5,4 millioner hadde pantesikkerhet i bolig, mens det resterende var et topplån, også med pant i boligen.

Havnet i økonomisk trøbbel

Kenneth Kråkstad påtar seg skylden for at ekteparet havnet i økonomisk trøbbel, uten at Anita hadde innsikt i hans økonomiske disposisjoner.

- Det ble en vanvittig runddans økonomisk med utstrakt bruk av forbrukslån og kredittkort, og aksjer som falt i verdi som også måtte realiseres med store tap, sier han.

Som økonomisk svartelistet er det ikke mange steder å søke nødhavn annet enn hos gjeldsbanker. Ekteparet fikk hjelp hos en gjeldsbank, forutsatt at de høye rentene ble akseptert.

Tvangssituasjon

- Det blir jo en tvangssituasjon fordi alternativet er verre. Samtidig var det en økonomisk løsning som ikke reduserte gjelden i nevneverdig grad. De månedlige beløpene dekket stort sett de høye rentene, forklarer Kråkstad. Han medgir at han ikke bare reagerte på rentenivåene, men også på etableringsgebyret på 327.000 kroner. Men i den økonomiske desperasjonen hadde ekteparet ingen forhandlingskort på hånden. Akkurat nå er begge svært fornøyd med at de har fått bistand av Gjeldfinans.

Kjempemessig hjelp

- Jeg har fått kjempemessig hjelp og utgangspunktet har hele tiden vært å gi meg bedre alternativer og få det meste av gjelden refinansiert i en ordinær bank, sier Kråkstad. Gjeldfinans har fått refinansiert mesteparten av gjelden i en vanlig bank til en historisk lav rente - 1,55 prosent.

Det meste gikk til renteutgifter

- Den løsningen vi hadde med gjeldsbanken var ikke bærekraftig i lengden. Vi ville nok ha kommet til et punkt hvor økonomien hadde kommet ut av kontroll igjen. Det ville tatt inntil 15 år før gjelden hadde minket, fordi innbetalingene gikk til å betale de høye rentene, sier Kråkstad. Han påpeker dessuten at behandlingen hos Gjeldfinans har vært tillitsvekkende fra første dag.

Kan nedbetale gjeld raskt

- Gjeldfinans har fått i stand en løsning som gir oss mulighet til å nedbetale gjeld raskt, sier Kråkstad.


Det er ingen kostnad med å få prøvd din sak hos oss. Renten er helt avgjørende for hvor lurt dette er. Vi tilbyr 3.95% rente dersom du kan stille sikkerhet i bolig eller fritidseiendom.
Låneeksempel fra ekstern tilbyder