Vi stiller krav til sikkerhet fast i eiendom

Slik kvitter du deg med kredittkortgjelden

Sånn som det er i dag er det for enkelt å få seg opptil flere kredittkort, og dermed også enkelt å havne bakpå. Spesielt på nyåret raser det på med inkassovarsler etter kredittkortbruk. Hos mange overstiger utgiftene inntektene, og man kan føle et press på å være med på det materielle racet. Dette er dessverre blitt et stort samfunnsproblem.

Her gir vi deg tips til hvordan du kan komme i gang, men i de tilfellene hvor gjelden vokser seg stor anbefaler eksperter å søke profesjonell hjelp.

Dette klarer du!

Nordmenn flest har flere eiendeler enn vi trenger og kanskje også er klar over. Det er klokt at du skaffer deg en oversikt over alt du eier og har. Gjennomsøk boder, samt kles- og skoskapet ditt. Kanskje har du noe du kan selge?

Man kan for eksempel betale mer enn minimumsbeløpet hvis man øker inntektene ved å jobbe overtid eller tar en tilleggsjobb. Hvis du har bil, båt, bolig eller hytte, kan du leie ut dette i perioder, mens du selv kan man bo med familie eller venner.

I tillegg anbefales det at du sjekker hvor mange ulike abonnementer, TV-pakker og hva slags telefonabonnement du har. Også her er det gode penger å spare på de hverdagslige utgiftene.

Bruk fordelene kredittkortselskapene tilbyr riktig

Rentene på kredittkortgjeld er ofte skyhøy, og godt over 20 prosent. Ekspertene råder deg derfor å betale ned så mye som mulig hver måned.

Hvis du bare betaler minstebeløpet ender du opp med å skylde penger lenge, og betale mange store gebyrer for det som i utgangspunktet kanskje var et lite lån. På sider som for eksempel finansportalen.no kan man se prisene som bankene krever for å ha kredittkort. Samtidig skal det sies at det kan være fordeler som cashback og reiseforsikring ved bruk av kredittkort, men da er det viktig at pengene står på konto for å kunne betale for eksempel ferieturen, før kortet trekkes.

Vi håper tipsene blir nyttige for deg og ønsker deg lykke til!


Les flere nyheterDu får svar innen 24 timer*
* neste virkedag


Søkere

Hovedsøker

Annen informasjon

Andre inntekter
Annet

Eiendom

Viktig: Sikkerhet i fast eiendom er påkrevd
For mer informasjon om eiendommer, motorkjøretøy og båter, vennligst bruk feltet "Annet".
Legg til ny

Gjeld

For mer informasjon om gjeld, vennligst bruk feltet "Annet".
Legg til ny

Oppsummering