Vi stiller krav til sikkerhet fast i eiendom

Vi skifter lås i døren på mandag!

For tre år siden gikk Anne og Geir på en skikkelig økonomisk smell. De måtte søke profesjonell hjelp for å få en økonomisk omstart.

Ekteparet fra Bergen giftet seg for 28 år siden. De har tilbragt alle årene i bydelen Arna. Begge har vært i fast arbeid, oppdratt to barn og levd et ordinært familieliv.

Begge i full jobb

Anne har jobbet som sekretær ved Haukeland Universitetssykehus fram til hun ble syk og uføretrygdet i 2012. Geir har jobbet i samme firma i 34 år fram til han også ble syk og uføretrygdet i 2015. Den dyktige selgeren ble rammet av to hjerteinfarkt og ble i tillegg angrepet av streptokokk-bakterien under en operasjon.

Brev fra namsmannen

Gjennom Geir sin kamp mot sykdom har ekteparet i perioder måttet leve på Annes trygd og oppsparte midler. Det tæret kraftig på familieøkonomien.

De møtte også andre utfordringer, men fikk ikke hjelp av banken de hadde. Etter hvert kom de inn i en spiral som førte dem mot en økonomisk katastrofe.

– Jeg husker godt brevet vi fikk fra namsmannen. Dette var på en torsdag, og i brevet stod det at de kom til å skifte lås i hjemmet vårt på mandag, og at huset ville bli lagt ut for tvangssalg. Det var da jeg skjønte hvor galt av sted det bar økonomisk, og verden raste sammen, forteller Anne.

Natt på internett

Hun fortalte ikke ektemannen om brevet fra namsmannen, og brukte nesten hele natten til å søke etter hjelp på internett.

– Det var her jeg kom over Gjeldfinans. Det de skrev på sine nettsider var nesten for godt til å være sant, men jeg bestemte meg likevel for å kontakte dem, forteller Anne og smiler forsiktig.

Dagen etter ringte hun firmaet og fikk snakke med en saksbehandler. Han ba de om å ta med seg brevet, og komme på et møte samme dag.

– Gjeldfinans tok fatt i problemet umiddelbart, og fikk stoppet namsmannen fra å tvangsselge huset, sier Anne.

Fikk ryddet opp

Det tok et par måneder fra første kontakt til Gjeldfinans hadde ryddet opp i all gjeld og betalingsanmerkninger.

I dag sitter de kun med et huslån de kan betjene selv om begge går på trygd.

– Det var en stor lettelse å få hjelp. Vi hadde ikke klart å ordne opp i dette selv, sier Geir.

Han forteller at de har klart seg godt økonomisk etter at de fikk hjelp til å komme seg over den økonomiske kneiken.

– Det var en intens tid. Vi kvepper fortsatt til når det ringer og et ukjent telefonnummer lyser opp på telefonen. I dag følger vi et budsjett og har god kontroll på privatøkonomien. Det har blitt en helt ny hverdag for oss, sier Geir.


Les flere nyheterDu får svar innen 24 timer*
* neste virkedag


Søkere

Hovedsøker

Annen informasjon

Andre inntekter
Annet

Eiendom

Viktig: Sikkerhet i fast eiendom er påkrevd
For mer informasjon om eiendommer, motorkjøretøy og båter, vennligst bruk feltet "Annet".
Legg til ny

Gjeld

For mer informasjon om gjeld, vennligst bruk feltet "Annet".
Legg til ny

Oppsummering