Vi stiller krav til sikkerhet fast i eiendom

Dobbelt så mange saker i fjor enn under finanskrisen i 2008

Tilbydere av forbrukslån fremstiller sitt lån som et trygt og godt valg når man trenger ekstra penger. Realiteten er at rentene på forbrukslån er så høy at de vil ta en god jafs av det månedlige budsjettet. Til sammenligning så har boliglån ofte rente på 2-3%, mens forbrukslån vanligvis har 9-15% rente, i noen tilfeller opp mot 20%. Et typisk forbrukslån er på mellom 1 000,- og 500 000,- kroner. Bankene tar større risiko når de innvilger forbrukslån, og dette er grunnen til den høye renten.

Dagens Næringsliv har sett på utvalgte bankers regnskap, og oppdaget at utlånene økte med 40 prosent i fjor. Samtidig økte antall misligholdte lån fra to til fire milliarder kroner. Namsmannen i Oslo hadde over dobbelt så mange saker i fjor enn under finanskrisen i 2008. Saker rundt ubetalte regninger og forbrukskreditt er det som har hatt kraftig vekst.

Nordmenn har nå godt over 100 milliarder kroner i forbruksgjeld, og mange sliter med å gjøre opp for seg. Sentralbanksjefen er bekymret og advarer nordmenn mot å ta opp forbrukslån. I en vanskelig situasjon kan det være veldig uheldig å skulle betjene store forbrukslån.

Vær proaktiv

Om man sliter med å betjene gjelden er det viktig å være proaktiv. Hold tett dialog med kreditorer og ring dem før det blir verre. Man kan få bedre løsninger om man tar kontakt på forhånd og selv foreslår ulike løsninger. Vi vet at dette er vanskelige og stressende situasjoner, men det blir bedre om man tar grep! Ta kontakt med oss om det er mer vi kan hjelpe.


Les flere nyheterDu får svar innen 24 timer*
* neste virkedag


Søkere

Hovedsøker

Annen informasjon

Andre inntekter
Annet

Eiendom

Viktig: Sikkerhet i fast eiendom er påkrevd
For mer informasjon om eiendommer, motorkjøretøy og båter, vennligst bruk feltet "Annet".
Legg til ny

Gjeld

For mer informasjon om gjeld, vennligst bruk feltet "Annet".
Legg til ny

Oppsummering