Vi stiller krav til sikkerhet fast i eiendom

Mange er dårlige betalere

Markedet er fullt av tilbydere av kreditt og det er mye mer tilgjengelig enn det har vært før. Samtidig har nordmenns holdning til det å ta opp kreditt endret seg drastisk. Mange mennesker burde ikke få ta opp lån i det hele tatt.

Det tar litt tid før man får betalingsanmerking, og mange kjøper mye uten å betale før de får en anmerking. De som får betalingsanmerking får problemer med lån i fremtiden siden de er registrert som dårlige betalere. De kan i tillegg nektes varer og tjenester med senere betaling.

Markedsføringen av alle tilbydere av kredittlån gjør at eksponeringen er enorm. Reklamene bruker i tillegg ulike begrep for de samme lånene. For eksempel høres “forbrukslån” kanskje litt negativt ut, og da bruker de kanskje heller “lån uten sikkerhet” i reklamene. I tillegg spiller reklamene på følelser og virker ofte til å målrette personer i vanskelige situasjoner.

Nå har Finanstilsynet fastsatt nye retningslinjer for forbrukslån for å beskytte forbrukere mot å låne over evne. Les mer om det HER.

Bakgrunn for artikkelen er hentet fra NRK.no


Les flere nyheter

Trenger du hjelp med refinansiering?

Send din søknad