Vi stiller krav til sikkerhet fast i eiendom

Mange er dårlige betalere

Markedet er fullt av tilbydere av kreditt og det er mye mer tilgjengelig enn det har vært før. Samtidig har nordmenns holdning til det å ta opp kreditt endret seg drastisk. Mange mennesker burde ikke få ta opp lån i det hele tatt.

Det tar litt tid før man får betalingsanmerking, og mange kjøper mye uten å betale før de får en anmerking. De som får betalingsanmerking får problemer med lån i fremtiden siden de er registrert som dårlige betalere. De kan i tillegg nektes varer og tjenester med senere betaling.

Markedsføringen av alle tilbydere av kredittlån gjør at eksponeringen er enorm. Reklamene bruker i tillegg ulike begrep for de samme lånene. For eksempel høres “forbrukslån” kanskje litt negativt ut, og da bruker de kanskje heller “lån uten sikkerhet” i reklamene. I tillegg spiller reklamene på følelser og virker ofte til å målrette personer i vanskelige situasjoner.

Nå har Finanstilsynet fastsatt nye retningslinjer for forbrukslån for å beskytte forbrukere mot å låne over evne. Les mer om det HER.

Bakgrunn for artikkelen er hentet fra NRK.no


Les flere nyheterDu får svar innen 24 timer*
* neste virkedag


Søkere

Hovedsøker

Annen informasjon

Andre inntekter
Annet

Eiendom

Viktig: Sikkerhet i fast eiendom er påkrevd
For mer informasjon om eiendommer, motorkjøretøy og båter, vennligst bruk feltet "Annet".
Legg til ny

Gjeld

For mer informasjon om gjeld, vennligst bruk feltet "Annet".
Legg til ny

Oppsummering