Dyrt å ikke betale

Når man er i en vanskelig økonomisk situasjon er det lett å bare unngå å hente posten. Inkassovarslene hoper seg opp, og unngåelse kjennes enklere. Men purringer er alvorlig og bør absolutt ikke ignoreres.

Inkassovarsel blir sendt når fakturaer er ubetalt etter forfallsdato. Gebyrene som medfølger gjør det kanskje enda mer fristende å ignorere. Men stegene videre er strengere og dyrere. Betaler man heller med en gang, eller etter første purring, kommer man best ut av det.

Betalingsoppfordring

Hvis man ikke betaler inkassovarselet får man en betalingsoppfordring. Gebyret på betalingsoppfordringen kan være høy og betalingsfristen er bare 14 dager. Om man ikke betaler denne heller kommer det enda dyrere gebyrer.

Påvirker kreditt

Det blir fort dyrt, og hvis inkassoselskapet ikke får inn betaling får man etter hvert en betalingsanmerkning. Hvis man har en slik betalingsanmerkning kan må få problemer ved å ta opp lån, forsikring eller kreditt. Før slikt innvilges foretar banken eller selskapet en kredittsjekk hvor en slik betalingsanmerkning vil dukke opp.

Få deg endelig oversikt

Selv om regningen føles altfor stor er det viktig å huske at å betale med en gang faktisk er billigere enn å utsette. Om man utsetter betaling fordi lønningsdagen er rett rundt hjørnet er det lurt å ringe de som har utsendt regningen og informere om dette. Da kan man kanskje få utsatt betalingsfristen til når pengene har kommet inn.

Dersom man sitter med flere ubetalte regninger og inkassoer, kan det være vanskelig å få oversikt på hva man egentlig skylder hvem. Vi samler inkassoer, betalingsanmerkninger og andre lån, og leverer en totalløsning slik at man bare har ett lån med en vanlig bank. Det er både lettere å se på det som må betales samt reduserer at noe likt skjer igjen.

Har du sikkerhet i fast eiendom? Ta kontakt for økonomisk opprydding og refinansiering med totalløsning!

Vi kan hjelpe deg på veien til lavere rente og bedre betingelser