Sommerferie på budsjett

Årets sommerferie kan bli den beste du har hatt, uten at du trenger å tømme lommeboka fullstendig.

En rimelig sommerferie trenger ikke være dårligere enn en dyr sommerferie. Snarere tvert imot. Sommeren 2021 blir for de aller fleste tilbragt i eget land. Er du tidlig ute med planlegging og booking blir våren straks lysere.

Her gir vi deg noen tips til hvordan du kan nedskalere feriebudsjettet uten at det går på bekostning av kvaliteten på opplevelsene.

1. Vær bevisst på hva som er det viktigste med ferien
Barn skiller ikke mellom dyrt/billig. For dem er det opplevelsene som er viktig. Å vasse i et tjern i skogen kan være vel så moro som på en hvit sandstrand. En telttur i norsk natur kan være like spennende som en fornøyelsespark. Solnedgangen som tar pusten fra deg er like fin (om ikke finere) fra den lokale fjelltoppen som fra balkongen på et dyrt hotell.

2. Besøk familie og venner
De beste minnene er fra fine stunder sammen med de vi er glade i. Dra på besøk til familie og venner dere ikke ser så ofte. Billigere, og kanskje enda gøyere.

3. Utnytt rabatter
Dersom du er medlem i fagforeninger eller i butikklubber får du kanskje medlemsrabatter på reiser eller andre tjenester som for eksempel leiebil. Kartlegg hvilke klubber og foreninger du er knyttet opp til, og se om de har noen rabatter til ferieopplevelsene.

4. På fottur
Kutt reisekostnader ved å feriere til fots. Kos dere med fotturer i skogen og til fjells. Turistforeningen har 500 hytter til utleie over hele landet, og det er et hav av stier og ruter i norsk skog og mark som ligger å venter på deg. Telting er et enda rimeligere alternativ.

5. Lei privat
På AirBnB og lignende tjenester kan du leie rom, leiligheter og hus i små og store byer. Ofte kan man gjøre gode funn og få mer for pengene.

6. Bestill direkte
Sjekk de ulike formidlerne av hotell, og ta gjerne kontakt med hotellet selv for å prøve å ordne en enda bedre avtale. Husk å sjekke priser for samme hotell på ulike nettsider.

7. Velg mindre kjente destinasjoner
Hvert år er det nye reisemål som er populære blant majoriteten. Dette gjør at prisene stiger. Sjekk derfor ut mindre kjente reisemål.

8. Reis utenom høysesong
Det kan være gode penger å spare på å reise utenom fellesferien.

9. Restplass
Tett på avreisedato senkes prisene på usolgte plasser. Her kan du raskt få et eksklusivt opphold til budsjettpris!

Uansett hvordan du velger å feriere er det gode penger å spare på å smøre matpakker fremfor å kjøpe dyre måltid på farta. Hvis du legger litt arbeid i det kan maten også smake minst like godt.

God ferieplanlegging!

Vi kan hjelpe deg på veien til lavere rente og bedre betingelser