Hvordan bli kvitt gjeld raskt - Få hjelpen du trenger!

Felles for de fleste som sliter med gjeld er at de ønsker å bli kvitt den. Men hvordan blir du kvitt det på best mulig måte?

Stadig flere nordmenn velger å ta opp forbrukslån for å finansiere oppussing av bad, ferieturer eller generelt ting og tang man trenger eller vil ha. Felles for de fleste som sliter med gjeld er at de ønsker å bli kvitt den. Men hvordan blir du kvitt gjeld på best mulig måte?

Her får du alt du trenger å vite for å effektivt bli kvitt den med det som kalles snøballmetoden.

Få gjelden til å rulle

Snøballmetoden handler om å tenke på gjelden din som snøballer. Enkleste måte å bygge en stor snøball på er å lage en liten snøball som stadig vokser seg større etter hvert som den ruller fremover. På samme måte starter du med det minste lånet først. Forskning viser at det er mye mer motiverende å gå løs på en større gjeldspost etter at man har bygd selvtillit og betalt ned den første. Metoden er en internasjonal anerkjent strategi for gjeldsnedbetaling som brukes av økonomer, og fungerer for eksempel slik:

Boliglån: 1.500.000 kroner
Kredittkort: 50.000 kroner
Forbrukslån: 30.000 kroner

Her ville man betalt ned forbrukslånet, før man startet på kredittkortgjelden. Dette til tross for at kredittkortgjelden sannsynligvis har høyere effektiv rente enn forbrukslånet. Boliglånet, som vel og merke er noe de fleste har, vil man betale ned på til slutt.

Motivasjon er viktig

Metoden har med andre ord ikke primærfokus på hva som blir billigst i det lange løp, men i større grad hvordan vi mennesker fungerer og hva som motiverer oss. Det viser seg at mennesker motiveres av det som kalles for ”små seire”. Dette er også grunnen til at de som fokuserer på ett lån av gangen nedbetaler gjelden 15% raskere enn de som betaler jevnt på alle. Selv om dette ikke nødvendigvis er det som lønner seg mest sett fra et økonomisk perspektiv, er det denne metoden som viser seg å holde lengst, og som motiverer mest.

Se reisen til gjeldsfrihet i mindre oppgaver

Når du har satt opp et budsjett, enkelt forklart en oversikt over hva som kommer inn og hvor mye som må gå ut, kan du sette opp en nedbetalingsplan. Denne kan også motivere ved at man kan se reisen til gjeldsfriheten i mindre oppgaver, noe som også vil hjelpe deg å holde fokus. Hvis man vel og merke bare har et lite lån og en kredittkortgjeld, vil man i mange tilfeller få en lavere effektiv rente ved å kombinere de to i et forbrukslån til refinansiering. Deretter kan du benytte deg av snøballmetoden for å kvitte deg med den samlede gjelden, effektivt og fokusert.

Lykke til!

Det er ingen kostnad med å få prøvd din sak hos oss. Renten er helt avgjørende for hvor lurt dette er. Vi tilbyr 1.75% rente dersom du kan stille sikkerhet i bolig eller fritidseiendom.