Dyrt å ikke betale

Når man er i en vanskelig økonomisk situasjon er det lett å bare unngå å hente posten. Inkassovarslene hoper seg opp, og unngåelse kjennes enklere. Men purringer er seriøse greier som ikke skal ignoreres.

Inkassovarsel blir sendt når fakturaer fortsatt er ubetalt etter forfallsdato. Ofte blir det lagt til 70kr i gebyr når inkassovarsel blir sendt ut. Dette gjør det kanskje enda mer fristende å ignorere. Plutselig er det enda litt dyrere enn før. Men stegene videre er strengere og dyrere. Betaler man heller med en gang, eller etter første purring, kommer man best ut av det.

Betalingsoppfordring

Hvis man ikke betaler inkassovarselet får man en betalingsoppfordring. Norske inkassoselskaper sender enten brev eller ringer den som skylder penger. Gebyret på betalingsoppfordringen kan være opp til 30% av inkassosatsen og betalingsfristen er ofte bare 14 dager. Om man ikke betaler denne heller kan det komme purregebyr på opptil 210kr.

Påvirker kreditt

Det blir fort dyrt, og hvis inkassoselskapet ikke får inn betaling får man etter hvert en betalingsanmerkning. Hvis man har en slik betalingsanmerkning kan må få problemer ved å ta opp lån, forsikring eller kreditt. Før slikt innvilges foretar banken eller selskapet en kredittsjekk hvor en slik betalingsanmerkning vil dukke opp.

Få deg endelig oversikt

Selv om regningen føles altfor stor er det viktig å huske at å betale med en gang faktisk er billigere enn å utsette. Om man utsetter betaling fordi lønningsdagen er rett rundt hjørnet er det lurt å ringe de som har utsendt regningen og informere om dette. Da kan man kanskje få utsatt betalingsfristen til når pengene har komt inn.

Dersom man sitter med flere ubetalte regninger og inkassoer, kan det være vanskelig å få oversikt på hva man egentlig skylder hvem. Vi samler inkassoer, betalingsanmerkninger og andre lån, og leverer en totalløsning slik at man bare har ett lån med en vanlig bank. Det er både lettere å se på det som må betales samt reduserer at noe likt skjer igjen.

Har du sikkerhet i fast eiendom? Ta kontakt for økonomisk opprydding og refinansiering med totalløsning!

Det er ingen kostnad med å få prøvd din sak hos oss. Renten er helt avgjørende for hvor lurt dette er. Vi tilbyr 3.95% rente dersom du kan stille sikkerhet i bolig eller fritidseiendom.